tygodnik opoczyński
Ogłoszenia
Wyróżnione
UROLOG - lek. med. Agnieszka Grabińska. ...
czytaj dalej »

UROLOG Dr N. Med. K. DĄBROWSKI, USG. WAZEKTOMIA ...
czytaj dalej »

Adaptacja poddaszy, sufity podwieszane, ściany ...
czytaj dalej »
Baza firm
 
Aktualności

 Kolejne laury

 
Wędliny produkowane przez Zakład Usługowo?Handlowy ?Wojciechowski? znowu wyróżnione






12 maja w Warszawie odbyło się ogłoszenie wyników XXXV Konkursu ?Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym Wiosna 2011?, zorganizowanego przez Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno?Spożywczego pod patronatem ministra rolnictwa i rozwoju wsi. Tegoroczna edycja obejmowała: kiełbasy, produkty blokowe, wędliny podrobowe, wyroby garmażeryjne, w ilości 155 próbek z 36 zakładów mięsnych i drobiarskich.
Ocenę konkursową przeprowadzono 10 i 11 marca. Podstawą konkursowej oceny jakościowej wędlin była ocena sensoryczna wykonana przez dwa ośmioosobowe zespoły rzeczoznawców, wykonana metodą 5?punktową według szczegółowych wymagań dla danego asortymentu: wyglądu zewnętrznego, konsystencji, wyglądu przekroju oraz smaku i zapachu. Próbki wędlin które uzyskały jakość całkowitą na poziomie 4,5 do 5 punktów zostały zakwalifikowane do badań chemicznych, w których oznaczono zawartość wody, białka, tłuszczu, soli, fosforanów, skrobi oraz azotynów i azotanów.
Wśród wyróżnionych produktów znalazły się dwie wędliny z Zakładu Usługowo?Handlowego ?Wojciechowski? z Bukowca Opoczyńskiego: kiełbasa tyrolska i serwolatka.
?Wojeciechowski? po raz jedenasty zgłosił swoje produkty do oceny przeprowadzanej w ramach cyklicznych konkursów ?Produkt najwyższej jakości w przemyśle mięsnym?. Zakład z Bukowca może poszczycić się grupą 37 produktów, które pomyślnie przeszły surowe kryteria oceny zespołu rzeczoznawców, powoływanego przez organizatora. ? Te wyróżnienia to potwierdzenie strategii Firmy, zakładającej wychodzenie naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, która wiąże się z ciągłym utrzymywaniem wysokiej jakości produktów, poszerzaniem oferty asortymentowej oraz powiększaniem sieci dystrybucji ? mówi Zdzisław Wojciechowski. ? Naszym priorytetem w produkcji wędlin jest wysoka jakość, szeroka gama asortymentu ze szczególnym uwzględnieniem tradycyjnych produktów regionalnych. Nasze wyroby poddawane są okresowym badaniom jak np. ocenie sensorycznej, analizie chemicznej i mikrobiologicznej Prowadzimy stałą współpracę z Instytutem Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego oraz Łódzkim Centrum Jakości Artykułów Spożywczych. Nasze produkty zyskały wiele nagród i wyróżnień za najwyższą jakość. Produkujemy wyroby najwyższej jakości, o którą dbają wszyscy pracownicy firmy ? mówi z dumą.
Dynamiczny rozwój firmy wpływa również bardzo korzystnie na otoczenie. Zatrudnienie coraz większej liczby pracowników, oraz rozwój gospodarstw rolnych naszych dostawców powoduje zmniejszenie bezrobocia i polepszenie sytuacji materialnej pracowników i ich rodzin. Wspieramy również jako darczyńca lokalną społeczność. Z różnych form pomocy oferowanej przez firmę, korzystają organizacje społeczne, fundacje, samorządy gminne i powiatowe, szkoły, przedszkola, parafie, straż pożarna, kluby sportowe i osoby prywatne.


Artykuł ukazał się w wydaniu nr 22 (725) z dnia 3 Czerwca 2011r.
 
Kontakt z TOP
Tomaszów Mazowiecki - baza wiedzy Biuro ogłoszeń
oglotop@pajpress.pl

Tomaszów Mazowiecki - baza wiedzy Dział reklamy
tel: 44 754 41 51

Tomaszów Mazowiecki - baza wiedzy Redakcja
tel: 44 754 21 21
top@pajpress.pl
Artykuły
Informator
Warto wiedzieć
Twój TOP
TIT - rejestracja konta Bądź na bieżąco.
Zarejestruj konto »