Zakład Przetwórstwa Mięsnego Grzegorza Nowakowskiego bierze udział w XXXIX Konkursie "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym ? Wiosna 2013". Produkty firmy z Dąbrówki zostały, jak zwykle, wysoko ocenione
Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Grzegorz Nowakowski" zgłosił do konkursu kiełbaski pyszne, kiełbasę ze wsi, kiełbasę szynkową, szynkę konserwową, salceson ekstra, kaszankę oraz szynkę ze wsi. Próbki wędlin poddano sensorycznej ocenie konkursowej 14 i 15 marca. Oceniały je dwa dziewięcioosobowe zespoły rzeczoznawców. Spośród produktów sławieńskiej firmy najwyżej oceniono kiełbasę szynkową, kiełbaski pyszne, kiełbasę ze wsi oraz szynkę wiejską, które w pięciostopniowej skali otrzymały oceny od 4,81 do 4,93. Zakwalifikowano je do następnego etapu konkursu, w którym poddane zostaną badaniom chemicznym na zgodność z deklarowanymi przez producenta normami. Analizy zostaną wykonane do końca kwietnia. Wyroby zgodne z deklarowaną normą uznane zostaną za produkty najwyższej jakości. Nie mamy wątpliwości, że w przypadku zakładu Grzegorza Nowakowskiego tak właśnie będzie. Laureaci konkursu będą mogli znakować i reklamować swoje produkty znakiem towarowym "Produkt najwyższej jakości". Ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się 16 maja, podczas XXXIX Dni Przemysłu Mięsnego. |